تفاوت مشاور، روانشناس، روانکاو، روان درمانگر و روانپزشک-کتاب پزشکی
انتشار: مرداد 05، 1402
بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404

تفاوت مشاور، روانشناس، روانکاو، روان درمانگر و روانپزشک-کتاب پزشکی

همان طور که می توان از گفته های بالا حدس زد، روانکاوی فرآیند نسبتاً زمان بری است و نیازمند حوصله بیشتری نسبت به درمان های دیگر است. بااین وجود اعتقاد بر این است که روانکاوی از درمان های زودبازده تر، اثری طولانی تر می گذارد. اگر سابقه استفاده از داروهای روانپزشکی دارید آن را با روانشناس خود در میان بگذارید.

بچه باهوشی هست و آدما نمیتونن درکش کنند یا با چیزی که هست، ارتباط بگیرن. هیچ روانشناسی نتونسته باهاش ارتباط بگیره چون نمیتونه خود واقعیش رو نشون بده و توصیف کنه و فقط خودش می دونه چخبره. یک روانشناس حرفه ای هیچ گاه اجازه نمی دهد که حد ومرزها شکسته شود و چارچوب اهداف حرفه ای و درمانی را بشدت رعایت می کند.آنها فاصله شخصی را با بیمار حفظ کرده و بر اساس قوانین اخلاقی و حرفه ای هیچ گاه با بیمار روابط عاشقانه برقرار نمی کند.

ارجح بودن درمان بر پول برای یک دکتر روانشناس خوب

اما می توان به سادگی تفاوت روان پزشک و روان درمانگر را بیان کرد، بدین صورت؛ روان پزشکان، متخصص در درمان دارویی و روان درمانگران یا روان شناسان، متخصص در درمان رفتاری و شناختی مراجعین هستند. فرض او بر این است که عملکرد نامناسب مغز و دستگاه عصبی منجر به ناراحتی های روانی ما می شود. این متخصصین بعد از شناسایی اختلالات و ناهنجاری های روانی، متناسب با نوع و شدت آنها، با استفاده از داروها، عمل جراحی و برخی ابزار پزشکی، به درمان مراجع مبادرت می کنند. این یعنی اینکه مشاور پس از اینکه مشکلات و مواردی که مراجع مطرح کرده است را جمع بندی می کند و هدف درمان را مشخص می کند. همچنین یک مشاور خوب اگر تشخیص دهد فرد با جلسات مشاوره یا مشاوره گروهی به نتیجه ای نمی رسد او را به روانپزشک ارجاع می دهد. بسیار مواردی پیش آمده که فرد از همکاری با مشاور اجتناب کرده یا به اخلاق و اشتباهات خود مصر بوده در نتیجه مشاور تشخیص می دهد که فقط دارو درمانی برای او پاسخ مطلوب می دهد و درنتیجه از او خواسته تا به روانپزشک مراجعه کند.

  • برای مثال فرض کنید که دو مراجع با مشکل اعتیاد همسر به دفتر مشاور یا روانشناس مراجعه کرده اند.
  • مشاوران سیمیاروم توسط تیم تخصصی ما طبق همین فاکتورها انتخاب می شوند.
  • در نهایت شایان ذکر است که متخصصان مشاوره نیز وظایفی همچون روانشناسان بالینی دارند، هر چند که معمولا سروکارشان با اختلالات خفیف تر است.

اکثر روانشناسان بالینی ، مدرک دکترا در این زمینه دارا می باشند و به صورت عملی در بیمارستان ها و کلینیک ها تحت آموزش قرار گرفته اند . یک روانشناس بالینی ، سعی در ارتقای سلامت روانی افراد و ایجاد روابط صحیح بین افراد ، دارد . یک دکتر روانشناس آنلاین به منظور درمان و حمایت از بیماران روانی و افراد نیاز مند به کمک، موظف به ارائه خدمات روانشناسی به بیماران است. روانپزشکان، متخصصانی هستند که علاوه بر روان درمانی، وظیفه ی تشخیص بیماری و تجویز دارو را برعهده دارند. یک دکتر به عنوان روانشناس موظف است تا به پیشگیری ، تشخیص و درمان بیماری های روانی پرداخته و در این مسیر به بیماران کمک کند تا هرچه سریع تر به بهبود کامل دست یابند. این افراد به عنوان پزشک شناخته نمی شوند و این امر را می توان از تفاوت های این افراد با روانپزشکان دانست.

مشاور ایده آل، بر خود مسلط است و خشمگین نمی شود

هم چنین مشاوره با ادارات دولتی و گروه های مردمی، آموزش و نظارت و نیز آموزش بر پایه ی تحقیق را می تواند ارائه دهد. بهتر است که این را هم اضافه کنیم که روانشناس بالینی یک تخصص بسیار وسیع است، وسعتی که شامل طیف گسترده ای از آسیب های روانی شدید و نا به هنجار است و نماد آن نیز جامعیت و ادغام دانش و مهارت در داخل و خارج از روانشناسی می باشد. اگر فرد دارای مشکلاتی است که با روان درمانی حل نمی شوند و باید داروهای اعصاب و روان مصرف کند بهتر است به بهترین کلینیک روانپزشکی در تهران مراجعه کند. ایشان مقاطع تحصیلی خود را از دانشگاه های علامه طباطبایی و خوارزمی تهران با رتبه برتر اخذ کرده اند.

آیا روانشناس ها روانی اند؟

از آن جایی که سلامت روان نقش بسیار مهمی در زندگی انسان داشته و طبق آمارها در جامعه ما از هر چهار نفر یک نفر مبتلا به اختلالات روانی می باشد، مراجعه به متخصصان این حیطه برای رفع مشکل ضروری می باشد. هدف ما از نگارش این مطلب آن است که خوانندگان عزیز بدانند که در صورت داشتن مشکل لازم است جهت درمان به کدامیک از افراد متخصص مراجعه مجله خبری پزشکی کنند. اگرچه حیطه کاری مشاور، روان درمانگر، روانکاو و روانپزشک همپوشانی های با هم دارند، اما در صورتی که مراجعان تفاوت بین این حوزه های تخصصی را بدانند بهتر می توانند تصمیم بگیرند که برای بررسی و حل مشکل خود به کدام متخصص مراجعه نمایند. برای آشنایی بیشتر با هر یک از این حوزه های تخصصی، به بررسی ویژگی های آن می پردازیم.