روانشناسان بالینی به ارزیابی، تشخیص و درمان بیمارانی میپردازند که از بیماریهای ذهنی و ناراحتیهای روانی رنج میبرند. این گروه از روانشناسان همچنین رواندرمانی انجام میدهند و طرحهای درمانی مناسب را تهیه میکنند. روانشناسان مجله خبری پزشکی بالینی غالباً در بیمارستانها، کلینیکهای سلامت روان و مطبهای شخصی فعالیت میکنند. آنان در زمینه تکنیکهای مختلف درمانی آموزش می بینند و برخی برای درمان اختلالهای خاص تخصص می گیرند یا بر روی گروه خاصی از افراد کار میکنند.
پس باید به توانایی های افرادی که خود را عالم و همه چیزدان می دانند تردید کرد . همان گونه که پيشتر گفتم روان شناسان در زمينه های مختلفی کار ميکنند که درمان یکی از قسمت های آن است. خصوصیت هایی که در این نوشته می خوانید در مورد روان شناسانی است که کار درمانی انجام میدهند . حملات گریه، بیخوابی، کمبود اشتها و احساسات ناامیدی برخی از نشانه هایی است که یک زن در اوایل دهه 40 زندگی خود تجربه می کند.
پیشنهاد می شود برای مشاهده لیست های طبقه بندی شده از طریق دکمه بالا و یا از صفحه نخست دسته بندی مورد نظر خود را انتخاب نمایید تا بر اساس مدرک تحصیلی لیست های طبقه بندی شده را مشاهده نمایید. درمان و حمایت از افراد بیخانواده و بیسرپناه وبچههای بدون سرپرست به نحوی که بتوانند شرایط موجود را تحمل کنند. کمک به پرسنل نظامی برای مقابله با استرس و ترومای شغلی یا جنگی که راحتتر بتوانند با شرایط موجود کنار بیایند.
تغییر روش درمان بر اساس نیازهای بیمار/مراجع
برای مثال روانشناس بالینی می تواند در زمینه هایی مانند درمان اختلال سوءمصرف مواد، سلامت روان کودکان، فوبیا و ترس ، سلامت روان بزرگسالان یا سلامت روان سالمندان تخصص بگیرد. اگرچه هر دو گروه روانشناسان و روانپزشکان، در درمان و کنترل مشکلات روانی متخصص هستند، اما تفاوتهایی نیز دارند. یک روانشناس دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترا در روانشناسی، حدوداً ده سال را صرف یادگیری و تحصیل در دانشگاه در رشته روانشناسی کرده است. روانشناسان مدرسه برای مقابله با مشکلات هیجانی، تحصیلی، اجتماعی و رفتاری در مدرسه به کودکان و نوجوانانکمک میکنند. کودکانی که با مشکلات خاصی دارای ماهیت رفتاری، هیجانی یا تحصیلی دست و پنجه نرم میکنند، با بهرهگیری از راهنمایی مشاور مدرسه میتوانند برنامه موثری را برای غلبه بر مشکل خود بیابند.
آزمون های روانشناختی
روانپزشکی علم بررسی مشکلات بهداشت روان و تشخیص، مدیریت و پیشگیری از آنها است؛ در واقع روانپزشک بیشتر روی درمان با دارو تمرکز دارد. در حالی که روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده؛ اما برخلاف روانپزشکان پزشک نیست و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. روانکاوها روان درمانگرانی هستند که از نظریههای فروید و سایر نظریه پردازان علم روانکاوی پیروی میکنند و معمولا با مسائل هیجانی سروکار دارند و دارو تجویز نمیکنند.
- به طور کلی تاثیر مشاوره و رواندرمانی هر دو باید خود را در سبک زندگی نشان دهد.
- بعضی از درمانگران حتی بخش بزرگی از زمان را سکوت میکنند و اجازه میدهند که سکوتشان کمک کند که بیماران واقعیتهای ناراحتکننده را بیان کنند؛ برخی دیگر میان روند ساختارمند تمرینات و تکالیف منزل به ندرت توقف میکنند.
- دکتر روانشناس خوب میداند که تغییر عادتها و رفتارهای نادرست زمانبر است.
- روانشناسان مدرسه برای مقابله با مشکلات هیجانی، تحصیلی، اجتماعی و رفتاری در مدرسه به کودکان و نوجوانانکمک میکنند.
بنابراین، مراجعه به مشاور متخصص در امور خانواده برای درمان فردی که دچار اختلال دوقطبی است و به دارودرمانی نیاز دارد مفید نخواهد بود. دکتر محمد بهشتیان روانشناس، روان درمانگر ، پژوهشگر ، مدرس، هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی، عضو سازمان نظام روانشناسی و انجمن روان پویشی و انجمن هیپنوتراپی آمریکا است. حدودا ۲ دهه است که در رویکردهای مختلف روان درمانی (روانپویشی، طرحواره درمانی، هیپنوتیزم درمانی و…) مشغول تدریس، تربیت روان درمانگر و مشاوره است.
دکتر سیما جنیدی
منظور این نیست که چنین افرادی از قبل در زندگی او وجود نداشتند؛ او نمیتوانست آنها را ببیند یا شاید به افرادی که در زندگیش بودند، اعتماد نمیکرد. اما اعتماد فزاینده او، ابتدا به درمانگر، سپس به حسننیت جهان و توانایی خود برای یافتن مسیرش در آن به او اجازه داد که دیگران را «بیشتر به عنوان فرصتهایی برای برقراری ارتباطات اجتماعی خود ببیند تا تهدید». زندگی همه ما، پر از چالشهای کوچک و بزرگ است که باید با آنها مقابله کرد.