یک روانشناس خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟-کتاب پزشکی


قضاوت کردن مراجعه کننده اعتماد درمانی او را نسبت به پزشک کاهش می دهد و این باعث می شود تا اثربخشی درمان از بین برود و عملا هیچ درمانی صورت نگیرد. دکتر لیلا جبلی با شهرداری های مناطق مختلف ایران همکاری های به سزایی داشته اند. دکتر جبلی انواع کارگاه های روانشناسی را با سابقه پنجاه ساله خویش برگزار می کنند. پس از ارزیابی، روانشناس باید طرح درمان را مشخص کند و آن را با شما در میان بگذارد.

متخصص روان شناسی و مشاوره خانواده

روان‌شناسان شناختی نیز همانند روان‌شناسان دیگر گرایش‌ها غالباً در حوزه خاصی مانند حافظه، رشد زبان، توجه، حل مسئله یا ناتوانی‌های یادگیری تخصص می‌گیرند. ایده ها و مطالعات زیادی در طول دوره های مختلف تاریخچه روانشناسی وجود دارد. علم روانشناسی مثل دیگر علوم هر روز شاهد پیشرفت های جدیدی است به همین علت هر روانشناسی باید خود را ملزم به مطالعه و اموزش مستمر براي ارتقای توانایی ها و مهارت های خود کند.

خودآگاهی و تعهد به تفاوت‌های فرهنگی وجه تمایز یک دکتر روانشناس خوب است. روانشناس می‌داند که تمام افراد نباید بر اساس یک ارزش اجتماعی، فرهنگی و دینی زندگی کنند. او تعصب‌های شخصی هر فرد را می‌شناسد و بر اساس آنها به مراجع کمک می‌کند که در مسیر پیشرفت حرکت کند. در برخی از کشورها، افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد می‌توانند دکتر روانشناس شوند. یکی از تفاوت‌های اصلی در مورد درمانگران این است که یک روانشناس دارای مدرک دکترا است، در حالی که یک مشاور معمولاً دارای مدرک کارشناسی ارشد است. به عنوان مثال یک روانشناس بالینی و یک مشاور حرفه‌ای دارای مجوز، ممکن است هر دو در زمینه‌های مختلف انواع مشکلات مربوط به سلامت روان کار کنند.

شخصیتی سالم – یکپارچگی هویت – و اصالت وجودی داشته باشد و با خویش صادق باشد. رفتاردرمانی، درمانی با شناخت رفتار مراجع سروکار دارد و به مراجع کمک می‌کند تا متوجه شود که تغییر در رفتار تا چه میزان منجر به بهبود رفتارش می‌شود. تمرکز این درمان بر روی افزایش اشتغال فرد به صورت مثبت و یا فعالیت‌های اجتماعی اجباری اوست. 5- روانشناس با استفاده از روان درمانی به فرد کمک خواهد کرد تا دیدگاهش نسبت به مسائل تغییر کند. پس رفته رفته دیدگاه و نظر فرد نسبت به مسائل و بحران های زندگی عوض خواهد شد و سبک زندگیش تغییر خواهد کرد. در این صورت آن ها می توانند تشخیص دهند که روند درمانی برای آن ها مفید بوده است یا نیازی به ادامه درمان نیست.

اما از سوی دیگر واژه روان‌درمانگر دقیقاً همان واژه ای است که ما به جای مجله خبری پزشکی در ایران استفاده میکنیم. یک دکتر روانشناس خوب می‌داند که هر کسی به مراقبت از سلامت روان خود نیاز دارد. بنابراین، همیشه به خودکاوی و خودارزیابی تعهد دارد و پیش از هر چیز سلامت روان خود را در اولویت قرار می‌دهد. همان طور که در قسمت قبل گفتیم، به یک متخصص حرفه ای و حاذق در بخش‌ های سلامت روانشناس می گویند و هم چنین متخصص درمان مشکلات بهداشت روانی و رفتار انسانی نیز می باشند.

دکتر رامین علوی نژاد

علاوه بر انتخاب تخصص اشتباه از سوی مراجع، باید مراقب افراد سودجویی نیز باشید که خود را به عنوان روانشناس و مشاور معرفی می‌کنند. قبل از مراجعه، در مورد مدرک تحصیلی و تخصص فرد موردنظر خود اطلاعات کافی را کسب کنید. تعهد به یادگیری در تمام طول دوره عمر از چنین فردی یک متخصص آگاه و دانا می‌سازد.

  • اگرچه مجوز روانشناسان به صورت کلی است، اما موظفند حوزه‌های تخصصی خود را به نهاد نظارتی اعلام کرده و در محدوده صلاحیت خود فعالیت کنند.
  • در این نوشته سعی کردم خصوصیت های یک روانشناس خوب را بنویسم تا همکاران گرامي بدانند که چطور میتوانند یک روانشناس موفق و خوب باشند و نسبت به بهبود کار خود سعی کنند.
  • این کار بالینی می‌تواند شامل روان‌درمانی، انجام ارزیابی‌های روانی، آموزش تکنیک‌های مقابله‌ای مختلف و رفتارهای سالم باشد.
  • دکتر روانشناس متخصصی است که وجودش و هم چنین علمش برای هر جامعه ای بسیار ضروری و مهم است.

از دست دادن عزیزان، شکست‌های شغلی و تحصیلی، طلاق یا بیماری‌های سخت می‌توانند ما را دچار سردرگمی کنند، زندگی روانی ما را تحت تاثیر قرار دهند و اصطلاحاً تعادل روانی ما را برهم بزنند. در هر صورت برای مقابله با آن‌ها به کمک و حمایت اطرافیان نیاز داریم و استفاده از متخصص راه هوشمندانه‌تری به نظر می‌رسد. بنابراین، یک دکتر روانشناس خوب در وهله اول کسی است که قدرت تشخیصی بالایی برای طیف وسیعی از اختلالات و مشکلات روانی است. اگر در طول جلسه مشاوره مشخص شود که مراجع به دارودرمانی نیز نیاز دارد، یا بهتر است با گفتار درمانگر، مشاور کودک، یا هر تخصص دیگری مشورت کند، به او اطلاع می‌دهد و او را راهنمایی می‌کند که به چه کسی مراجعه کند.

دکتر مهرنوش دارینی دکترای مشاوره ‏و کارشناس ارشد مشاوره و همچنین کارشناس روانشناسی بالینی و کارشناس رسانه( تلویزیون، رادیو و مطبوعات) می باشند. برای پیشگیری از بروز این پیامدها که گاهی به مشکلات بزرگ زندگی فرد تبدیل می‌شوند، می‌توانید از دانش روانشناسی کمک بگیرید. حتما شما هم افرادی را می‌شناسید که با چند کلمه صحبت مشکلات و موانع را به سادگی از سر راه خود بر می‌دارند. آنچه که قدیمی‌ها به آن مهره مار می‌گویند یکی از این مهارت‌ها است. اعتماد به نفس، عزت نفس، تصمیم‌گیری صحیح، حل مساله و … از جمله مهارت‌های مهم زندگی در برای رسیده به موفقیت هستند که پژوهش‌های روانشناسی زیادی در مورد آن‌ها صورت گرفته است.

بعد از مراجعه به روانشناس ممکن است او تمریناتی به شما بدهد، باید آن تمرینات را با دقت تا جلسه بعد انجام دهید. اگر سابقه استفاده از داروهای روانپزشکی دارید آن را با روانشناس خود در میان بگذارید. 2- یک روانشناس خوب باید مهارت های دیداری و شنیداری بالایی داشته باشد. یک روانشناس خوب باید از طریق مشاهده و حرکات بدنی بیمار و رفتارهای غیرکلامی او اطلاعات زیادی جمع آوری کند. مسائلی مانند زبان بدن و حالت های چهره در روانشناسی بسیار مهم هستند.

توضیحاتی در مورد گزینه‌های مدرک درمانگری یا روانشناسی